Categories
Rotary aktivnosti

Rotarijanka 2017

Delegacija našeg kluba u sastavu: Aleksandra Letić, predsjednica, Nebojša Simić, past president i Slaviša Stojanović, ceremonijal majstor, je dana 28.10.2017. godine bila prisutna na obilježavanju jubilarne 15. “Rotarijanke” u Tuzli.
Članovi RC Tuzla su, povodom tradicionalnog pečenja rakije, ugostili rotarijance iz Lukavca, Bijeljine, Sarajevo-Ilidže, Doboja, Klagenfurta i Beograda-Čukarice. Učešće u ovoj svojevrsnoj manifestaciji dobre volje uzeli su i RAC Tuzla 99, RAC Lukavac i RAC Brčko. Kolika je važnost ovog događaja pokazuje i činjenica da je ovom događaju prisustvovao i Guverner Distrikta 1910 g-din Arno Kronhofer. Posebno zadovoljstvo je predstavljala činjenica da je Guverner izrazio želju da dio naše delegacije sjedi pored njega.
Ovom prilikom je naš klub dobio zahvalnicu od RC Tuzla za odličnu saradnju koju imaju naša dva kluba. Takođe, ovo je bila još jedna prilika da se učvrste postojeća prijateljstva i steknu nova. Članovi našeg kluba su se trudili da promovišu i predstave RC Bijeljinu u najboljem svjetlu, tako da su svi prisutni bili informisani o angažmanu našeg kluba u rotari i lokalnoj zajednici.