Categories
Rotary aktivnosti

Proslava čartera RC Bijeljina

Dana 13.02.2016. godine u Etno selu Stanišići u sjajnom ambijentu restorana „Sankt Peterburg“ RC Bijeljina je obilježio 14. godišnjicu od čarterovanja kluba. Na proslavi je prisustvovao veliki broj članova RC Bijeljina, Rotaract kluba Bijeljina i velikog broja gostiju. Sa nama je bio i guverner distrikta 2483 Srbija i Crna Gora kao i asistent guvernera iz našeg distrikta 1910, Mario Zovko. Takođe, tu su bili i prijatelji iz Rotary Club-ova Sarajevo, Banja Luka, Glorija, Tuzla, Tuzla 99, Lukavac, Brčko, a iz susjednog distrikta 2483 su nam proslavu uveličali dragi gosti iz klubova Beograd Čukarica, Loznica, Sremska Mitrovica i Novi Sad Dunav.

Na proslavi smo prezentovali i neke od akcija našeg, ali i i drugih klubova među kojima ističemo:
• Prezentacija ICC programa, Vladimir Matić – RC Beograd Čukarica,
• Prezentacija Grant projekta Centar za moždani udar Bolnica Bijeljina, Siniša Bencun – RC Bijeljina,
• Prezetacija humanitarne akcije za pomoć Udruženju za autističnu djecu, Sandra Letić – RC Bijeljina,
• Prezentacija akcije svih Rotaract klubova iz BiH, Koncertna turneja „Ljubav nije samo riječ“, Tanja Simeunović – Rotaract Bijeljina.

Svi prisutni su obavješteni i o početku rada Inerwil kluba Bijeljina. Druženje nam je uljepšao svojim bravurama na harmonici i član Rotaract kluba Bijeljina Dušan Sekulić sa svojim prijateljima. Tokom večeri smo imali i prodaju Rakije RC Bijeljina i na ovaj način smo skupili 540,00 KM koje ćemo donirati Udruženju za autističnu djecu. Druženje uz pjesmu, igru i rotarijanske razgovore nastavljeno je do kasno u noć.

Drugi dan smo se družili sa prijateljima koji su ostali na noćenju u Bijeljini i naravno komentarisali najinteresantnije detalje sa prethodne večeri, ali i dogovorili naredna druženja. Ovo druženje će nam svima ostati u lijepom sjećanju, a veliki odziv prijatelja nas obavezuje da se odazovemo njihovim pozivima na iste ili slične manifestacije.