Categories
Rotary aktivnosti

Posjeta RC Sarajevo

U sklopu posjete delegacije RC Sarajevo, dana 02.10.2021.godine u prostorijama RC Bijeljina, u Hotelu “Drina” u Bijeljini, na radnom sastanku delegacija klubova, dogovorene su zajedničke akcije i smjernice za dalje djelovanje ova dva kluba.
Razgovaralo se o aktivnim projektima i budućoj saradnji dva kluba. Kao najznačajnije, dogovoreno je učešće RC Sarajevo u projekatu čiščenja rijeka i jezera, koji je kandidat za global grant zajedno sa klubovima iz Njemačke. Delegacija RC Sarajevo je predstavila svoj višegodišnji projekat “Rotary za izvrsnost” kojim se stipendiraju mladi izvrsni ljudi, te je kao poseban podstrek buduće sradanje ova dva kluba, RC Sarajevo uručio jednu stipendiju za jednu izvrsnu osobu koju će odabrati RC Bijeljina, tako da ove godine pored izvrsnih mladih ljudi u Sarajevu, ovaj rotari klub će stipendirati i jednu mladu izvrsnu osobu (srednjoškolskog uzrasta) u Bijeljini.
Divan sastanak, pun pozitivne energije, završen je zaključcima o nužnosti jačanja rotary ideje u Bosni i Hercegovini te definisanju jasnih strategija za budući rad.
Pored ovog zvaničnog dijela, bila je ovo sjajna prilika i za neformalno druženje članova ova dva rotari kluba.