Categories
Rotary aktivnosti

Distriktna konferencija 1910

Bijeljinski rotarijanci su prisustvovali Distriktnoj konferenciji u Vajsenziju (Austrija) 15. i 16.06.2018. godine delegacija iz Bijeljine je bila najbrojnija na ovom važnom događaju i brojala je ukupno 17 članova (9 predstavnika RC Bijeljina, 5 članica Inervil kluba Bijeljina (u osnivanju) te 3 člana RAC Bijeljina).

Tom prilikom je aktuelni guverner Arno W. Kronhofer, pred oko 200 rotarijanaca iz Distrikta 1910, u nekoliko navrata pomenuo zapaženi rad bijeljinskog rotari kluba, svrstavajući ga među tri najbolja kluba u Distriktu 1910. Takođe, pohvalio je aktivnosti RAC Bijeljina te istakao saradnju bijeljinskih rotarijanaca i rotaraktovaca, kao primjer koji i drugi klubovi treba da slijede.

Predsjednica RC Bijeljina g-đa Aleksandra Letić je u svom desetominutnom izlaganju uspjela da osvoji sve simpatije prisutnih, a aktivnosti našeg kluba predstavi na najbolji mogući način.
Takođe, naš član Dušan Sekulić je na harmonici, u dva navrata, oduševio svojim inerpretacijama sve prisutne te još jednom pokazao da je virtuoz svjetske klase. On je na Konferenciju pozvan od strane Guvernera, da u svojstvu koncert majstora uveliča ovaj skup.
Ovo je bilo jedno divno druženje, koje smo iskoristili za sticanje novih prijatelja i promociju našeg kluba.