Categories
Rotary aktivnosti

10 godina rečarterovanja RC Brčko 1938

Dana 23.03.2019. godine, četvoročlana delegacija Rotary Club Bijeljina je prisustvovala proslavi 81. godine od osnivanja Rotary Club Brčko 1938, odnosno 10-ogodišnjice rečarterovanja tog kluba. U delegaciji našeg kluba su bili Zoran Perić, rizničar i dolazeći predsjednik, Славиша Стојановић, ceremonijal majstor, Vaso Arsenovic, predsjednik Komiteta za međunarodnu saradnju i Nikola Kuridza, član.
Proslava je održana u Hotel Evropa, Brčko, uz prisustvo 80-ak rotarijanaca i rotaraktovaca iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Austrije.
Proslavi je prisustvovala dolazeća Guvernesa Distrikta 1910 i Guverner Distrikta Slovenija i Sjeverna Makedonija g-din Janez Lipec.
Takođe, ovo je bila prilika za razmjenu iskustava i ideja sa našim starim prijateljima iz RC Brčko, RC Beograd Avala, RC Čačak, RC Loznica, RC Doboj, RC Tuzla, RC Osijek. Ovom prilikom održan je kraći konsultativni sastanak između predstavnika našeg kluba Slaviše Stojanovića i Guvernera Janeza Lipeca, na njegov poziv. Tema je bila iskustva našeg kluba, kao jednog organizovanog i ozbiljnog kluba, u rješavanju mnogih izazova, vezanih za aktivnost i funkcionisanje kluba. Takođe, tom konsultativnom razgovoru je prisustvovao i Tomislav Perić, član RC Loznica.
Delegacija našeg kluba je dočekana sa izuzetnim uvažavanjem i zaista smo uživali u programu i druženju sa rotarijancima iz regiona.
Ljubazni domaćini su se potrudili da ova proslava ostane u lijepom sjećanju svim prisutnim.