Categories
Rotary aktivnosti

Zajednički sastanak ICC koordinacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine

U organizaciji Rotary klub Nova Gradiška, 16.03.2019. godine, u mjestu Starci kraj Staro Petrovo Selo, nedaleko od granice RH sa BiH, održan je Treći sastanak hrvatske ICC koordinacije u godini 2018/2019, te zajednički sastanak ICC koordinacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine, sa temom Inter-regionalni projekat Sava. Sadržaj projekta bi trebala biti zajednička aktivnost Rotarijanaca iz obje države koje su vezane uz rijeku Savu, iz oblasti ekologije, kulinarstva, prometa, sporta, kulture, energetike i privrede, od kojih će Odbor projekta odabrati jednu akciju radi realizacije.
Ideju projekta saradnje Rotary klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji su vezani za sliv i pritoke rijeke Save, predstavio je ICC coordinator Nikica Daraboš (Rotary Club Varaždin 1181).
Sastanku su prisustvovali predstavnici Rotary klubova Nova Gradiška, Sesvete, Zagreb, Varaždin, Osijek, Vinkovci i Kašteli iz Hrvatske, te Sarajevo, Tuzla, Doboj, Brčko i Bijeljina iz Bosne i Hercegovine.
Iz našeg kluba sastanku su prisustvovali Snezana Winterfeld, Mirsad izić, dolazeći predsednik Zoran Perić i sadašnji predsednik Bojan Jelic.
Razgovarano je i o mogućnosti potpisivanja ICC sporazuma između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Nakon niza predloga mogućih aktivnosti, sastanak je priveden kraju i druženje je nastavljeno uz ručak i muziku.