Categories
Rotary aktivnosti

Rotary za Ginisa

U vrijeme kada je od posebne važnosti da pokažemo osnove svoga rada i postojanja: dobročinstvo, zajedništvo, želja da budemo korisni zajednici, početkom septembra krenulo se sa realizacijom projekta čiji je nosilac District 2483. Radi se o podršci koju su svi klubovi sa teritorije Srbije i Crne Gore, te pojedini iz BiH pružili Goranu Nikoliću (1967.) iz Kragujevca, aktivnom rekreativcu, a koji je postavio novi Ginisov Svjetski rekord u trčanju maratona. Inače, Goran je slabovid i vidi samo 5 % na jedno oko. Trčao je 55 maratona (42,195 km) za 55 uzastopnih dana (dosadašnji Ginisov Svjetski rekord je 53 maratona za 53 dana, koji je držao potpuno zdrav sportista iz Japana).

Odlučili smo se za ovu akciju iz jednog razloga a to je što, pored ekstremnog sportskog izazova, ova aktivnost ima jak humanitarni karakter. Goran na ovaj način želi da animira ljude dobre volje i prikupi sredstva koja će uložiti za nabavku sportske opreme i rekvizita za osobe sa invaliditetom, koja će se staviti na raspolaganje korisnicima u ISKRI – regionalnom centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom, a koji je nedavno otvoren u Kragujevcu.

U Bijeljini svu logističku podršku Goranu je pružio RC Bijeljina koji je još jednom izrazio zahvalnost i želju da se i u Bijeljini otvori centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom.

Više informacija na o ovom Ginisovom rekordu možete naći na http://www.maratonzaginisa.com.