Categories
Rotary aktivnosti

Posjeta prijatelja iz Italije

Povodom akcije za dobijanje Global grant projekta koju sprovodimo sa Italijanskim distriktom 2072, a kojom bi se finansirala nabavka opreme i obuka doktora u Italiji za opremanje centra za moždani udar u Bijeljini dočekali smo naše italijanske prijatelje i to gospodina Leonarda de Angelisa koji je došao u funkciji predsjednika fondacije Distrikta 2072 regije Emilija Romana i San Marino i gospodina dr Andrea Paolo Rosija koji je došao kao stručnjak medicinske struke, inače bivši predsednik RC Ćezena.

Dana 24.02.2016. godine smo sa gostima iz Italije posjetili Bolnicu Sveti Vračevi u Bijeljini, gdje nam je domaćin bio dr Siniša Maksimović sa načelnikom neurološkog odjeljena dr Goranom Maksimovićem i ostalim kolegama. Nakon razgovora sa direktorom i ostalim članovima tima smo obišli i neurološko odjeljenje. Razgovori su bili prijatni i veoma otvoreni.

Posle posjete ovom odjeljenju smo obišli i porodilište, te uručili čestitke za 7 porodilja kao i novčanu vrijednost od 100 KM za svaku porodilju, a sve povodom dana Rotarija 23.2.2016. godine.

Posle posjete bolnici smo otišli na zakazani sastanak kod gradonačelnika Miće Mićića. Gradonačelnik nas je obradovao svojom podrškom i iskazanim riječima da će ukoliko to bude potrebno pomoći da se projekat realizuje do kraja.

Naveče smo od 20 sati u Etno selu Stanišić imali sastanak na kom su prisustvovali i gosti iz Italije. Sastanak protekao u veoma dobroj atmosferi i obostranoj razmjeni iskustava. Ovom sastanku su prisustvovali i prestavnici Rotaract club-a Bijeljina.