Categories
Rotary aktivnosti

70 godina od osnivanja RC Ravenna

Povodom obilježavanja 70 godina od osnivanja RC Ravenna u Italiji, članovi RC Bijeljina posjetili su Ravennu. Tim povodom Ravennu su posjetili, na čelu sa predsjednikom kluba Bojanom Jelićem i članovi Mirjana Orašanin i Mirsad Izić, te članica InnerWheel Kluba Bijeljina Šemsa Izić (Mirsadova supruga).
Boravak članova RC Bijeljina u Ravenni u potpunosti je bio u organizaciji ljubaznih članova RC Ravenna. Druženje članova RC Ravenna i gostiju započelo je već po dolasku gostiju u Ravennu, 26.11. naveče, večerom u jednom italijanskom restoranu u centru Ravenne. Pored gostiju iz RC Bijeljina, druženju su prisustvovali i članovi RC Beograd Centar i RC Beograd Skadarlija kao i počasni konzul Italije u Švedskoj g.đa Sara Pandolfini-Lindger uz prisustvo brojnih članova RC Ravenna i mnogih drugih Rotari klubova iz Italije.
Utorak, 27.11. takođe je protekao u potpunosti u organizaciji članova RC Ravenna. Tog dana organizovali su obilazak predivnog sela iz XII vijeka Brisighella, udaljeno 45 km od Ravenne, kao i grad keramike Faenza, poznat po ručnoj izradi keramike i velikom broju proizvođača, kao i obilazak proizvođača „Bottega d’Arte Ceramica Gatti“, porodične firme za izradu keramike koja datira još iz 1929.godine.
U večerenjim satima organizovana je svečanost povodom proslave sedam-desetogodišnjice postajanja Kluba. Svečanost je održana u mjestu Milano Marittima u Grand Palace Hotelu. Svečanosti je prisustvovalo 200 gostiju uz gala večeru i izuzetno lijepo druženje.
Članovi RC Bijeljina su se obratili domaćinima, zahvalili na zajedničkom projektu koji su radili prethodne godine, izrazili želju za učestvovanje u zajedničkim projektima u budućnosti i uručili im vrijedne poklone.
Naš klub je pokupio velike simpatije prisutnih zbog obraćanja na tečnom italijanskom jeziku naše članice Mirjane, koja je inače i sudski tumač za italijanski jezik.

Za organizaciju, prijem i najljubaznije gostoprimstvo članovi RC Bijeljina posebno zahvaljuju g.dinu Leonardu i njegovoj predivnoj supruzi Paoli.