O klubu

1999.Grupa entuzijasta sastaje se u prostorijama preduzeća Quality Nova i međusobno promoviše ideju o osnivanju Rotary kluba. Prisutni su: C. Simić, M.Gazetić, M. Vidić, B. Jovanović, S. Raković, Đ.Stanojević, M. Stojanović, F. Perez, R. Đurković, D. Mirović. Čest gost na sastancima je gosp. Karanović iz RC Šabac.
2000.Klub preduzima mjere za registraciju u lokalnom zakonodavstvu kao udruženje građana, te preduzima prvu akciju – pomoć Učiteljskom fakultetu u nabavci knjiga.
2001.Klub je dobio rješenje od nadležnog suda za rad. Broj članova se povećava. Izvodi se akcija donacije manastiru “Tavna” u vidu jednog računara, povezivanja na Internet, te obuke za razmjenu e-maila i osnovno rukovanje računarom. Finansira se odlazak hora ˝Srbadija˝ na festival horova u Banja Luku.
2002.Izvodi se niz aktivnosti oko pripreme za čarter kluba i prijem u Rotary International. Guverner A. Polsterer posjećuje klub u julu i utvrđuje se datum čartera za 2003. godinu.
2003.31.1.2003. RC Bijeljina zvanično je primljen u Rotary International. 15.2.2003. Na čarter ceremoniji prisutno je više od 100 gostiju iz zemlje i inostranstva.
2004.Javlja se ideja o osnivanju Rotaract Cluba-a Bijeljina. Počinju neformalni sastanci.
2008.Rotaract Club zvanično primljen u Rotary International.
2017.RC Bijeljina je realizovao Global Grant projekat sa RC Ravenna, Italija u vrijednosti od 75.000$ namjenjenog Opštoj bolnici “Sveti Vračevi” Bijeljina.
2018.RC Bijeljina je dobio od Rotary International 7 Paul Harris znački, od kojih je jedna dodijeljena prijateljima iz RC Beograd Čukarica za njihovu veliku pomoć u realizaciji Global Granta, te šestorici članova: Đuri Stanojeviću, Miodragu Stojanoviću, Radovanu Radovanoviću, Teši Mojiću, Siniši Bencunu i Ljubomiru Periću.
2018.Početak dodjele nagrade Rotarijanac godine, za člana kluba koji se u rotarijanskoj godini se istakao svojim radom u klubu i Rotary zajednici. Prvi dobitnik je Slaviša Stojanović.
2018.Innerwheel Club Bijeljina zvanično primljen u Innerwheel zajednicu.

Ovo su neke od fotografija sa prijema kluba u Rotary International:

Gosti su posjetili i manastir Tavnu kod BijeljineGosti su posjetili i manastir Tavnu kod BijeljinePrvi predsjednik Cvijetin Simić otvara ceromonijuSlobodan Marković iz RC Banja Luka je pozdravio gosteGosp. Vuković iz RC Šabac, gosp. Marković iz RC Banja Luka i gosp. Simić, RC BijeljinaGosp. Cvijetin Simić prima Rotary značku od guvernera D1910 gosp. Polsterer-aGosp. Miladin Vidić prima Rotary značkuGosp. Anton Polsterer, D1910 guverner sa članovima RC BijeljinaGosp. Crvak, RC Šabac poklanja rotari zvono gosp. Simiću iz RC BijeljinaGosp. Nebojša Ninić iz RC Banja Luka i gosp. SimićGosp. Đorđević, predaje poklon od RC Beograd gosp. Simiću ...Pozdravni govor gosp. Huskića iz RC ZagrebČestitke iz RC MostarAnton Polsterer, guverner sa sadašnjim članom Aleksandrom Letić