Krsna slava RC loznica

Dana 03.05.2021. godine delegacija Rotary Club Bijeljina je prisustvovala proslavi krsne slave našeg bratskog kluba RC Loznica, u “Plavom restoranu” u lozničkom naselju Lagator. Pored naše delegacije, domaćini su ugostili i rotarijance iz, takođe našeg bratskog, RC Beograd Stari Grad i našeg kumovskog RC Šabac. Inače, zbog specifičnih uslova uslijed pandemije na ovu proslavu je pozvan mali broj rotarijanaca, sa kojim RC Loznica ima najbliskije veze.
Tom prilikom naš klub su predstavljali Radovan Radovanović, inače Rotarijanac godine za 2020/21 godinu i Slaviša Stojanović, ICC chair BiH za Srbiju. Ovu proslavu je svojim prisustvom uveličao Guverner D-2483 g-din Danilo Ljevnaić, inače dugogodišnji član RC Sr. Mitrovica i osvjedočeni prijatelj našeg kluba.
U prijateljskoj atmosferi, razgovaralo se o budućim zajedničkim projektima i Global grantovima naših klubova, izazovima koje nosi ova “pandemijska” godina te o skorom tripartitnom zajedničkom sastanku delegacija RC Loznica, RC Beograd Stari Grad i RC Bijeljina.

Sastanak sa Gradonačelnikom Bijeljine

Rotary club Bijeljina je 22.4.2021. godine u uobičajenom terminu organizovao svečani sastanak na kome je kao specijalni gost prisustvovao gradonačelnik dr Ljubiša Petrović. Na sastanku je dolazeći predsjednik Velibor Maksimović prezentovao rad kluba za proteklih 18 godina.

Predsjednica kluba, Vesna Stevanović, je Gradonačelniku uručila zastavicu kluba kao znak prijateljstva. Na sastanku su takođe kao gosti prisustvovali članovi Rotaract i InnerWeel klubova.

Donacija Domu zdravlja Bijeljina

Domu zdravlja Bijeljina je dana 25.3.2021. godine uručena donacija Rotary kluba Bijeljina koja se sastoji od 2000 ampula aminofilina, 3000 rukavica, 10 pulsnih oksimetara, 10 bezkontaktnih toplomjera, 108 pamučnih plahti i 250 litara 96 procentnog alkohola. Pored predsjednika kluba Vesne Stevanović u delegaciji kluba su bili dr Oleg Grubač, Aleksandra Letić i Velibor Maksimović.

Zahvalnost za ovu akciju nam je iskazalo rukovodstvo Doma zdravlja na čelu sa direktorom dr Danijelom Đukin.

Bukvar ponašanja u crkvi

U saradnji sa prijateljima iz RC Beograd Stari Grad uručili smo hramu Svetog velikomučenika Georgija u Bijeljini skromnu donaciju od 20 knjiga “Bukvar ponašanja u crkvi” – autora Dušanke Bojičić. Ovu knjigu su svojevremeno blagoslovili Patrijarh SPC Pavle i Episkop šabačko-valjevski Lavrentije.

Donacija je došla u prave ruke, jer smo se sa sveštencima SPC dogovorili da će primjerci knjige biti podijeljeni zainteresovanoj djeci.