Online sastanci

Imajući u vidu pandemiju COVID-19 virusa, Rotary Club Bijeljina je svoj rad preusmjerio put platformi za online komunikaciju.

Tokom ovog perioda, Klub je održao nekoliko internih sastanaka, te je održano i predavanje na temu platnih kartica gospodina Daria Jankovića.

Takodje je Klub bio aktivan i na međunarodnom planu, te je učestvovao i na regionalnim i svjetskim online konferencijama posvećenim razvoju Rotari zajednice. Među njima treba izdvojiti zajednički sastanak 6 klubova iz 3 distrikta (1910, 2483, 1912), te konferenciju od preko 100 Rotary Club-ova iz 40-tak zemalja.

Donacija sredstava za kupovinu respiratora za bijeljinsku bolnicu

Pridružujući se akciji „Respirator za Srpsku“ Rotary Club Bijeljina je prilozima svojih članova skupio iznos od 50.000 KM i tako obezbjedio sredstva za nabavku jednog respiratora za potrebe Opšte bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini. Donirana sredstava su uplaćena na račun Crvenog krsta putem koga idu sve uplate za ovu humanitarnu akciju.


Očekuje se da će respirator stići u narednim danima u bolnicu i stavljen u funkciju pomoći oboljelim od COVID-19.


Članovi RC Bijeljina ističu da je ova akcija samo nastavak projekata u kojima RC Bijeljina pokušava da našu sredinu učini boljom i omogući kvalitetniji život u našeg gradu.

Predavanje “Zašto ne meso”

Nastavljajući praksu predavanja o zanimljivim temama u našem Klubu dana 6.3.2020. godine je naš prethodni predsednik Bojan Jelić je posle sastanka Kluba održao ostalim članovima predavanje na temu “Zašto ne meso”. Ovom predavanju su prisutvovali i članovi Rotaract Club-a Bijeljina.

Posle predavanja se nastavila zanimljiva rasprava o prednostima i manama vegeterijanske, odnosno veganske ishrane.

Godišnja proslava čartera

Obilježavajući još jednu godinu koja je prošla od prijema Rotary Club-a Bijeljina u porodicu Rotary International, ponovo smo ove godine organizovali proslavu koja je održana u Hotelu “Drina” Bijeljina dana 29.2.2020. godine.

Na proslavi su bili prisutni predstavnici 18 klubova iz regiona, te je cijelo veče proteklo u svečanom i dobrom raspoloženju. Ponovo se pokazalo da Rotary club Bijeljina predstavlja most između klubova u regionu, te je kao takav i prepoznat od ostalih klubova.

Tom prilikom su dodjeljenja priznanja najsupješnijim učesnicima takmičenja “Rotari esej”, te značke Paul Harris zaslužnim članovima Kluba. Pored toga, naš klub se zbratimio i sa Rotary Club-om Banja Luka Gloria, čime je naše veče dobilo na posebnom značaju.

Takođe smo se zahvalili bivšim članovima koji su prešli u druge Rotary Club-ove, te je naš Rotaract Club primio i novog člana u svoje redove.

Na proslavi smo i prezentovali kratki film o izgradnji rotari česme u gradskom parku u Bijeljini.