Donacija knjiga Biblioteci

U petak, 19. maja delegacija Rotari kluba Bijeljina koju su činili Mirjana Orašanin, Vaso Arsenović i Jovan Cvjetković posjetili su JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić” i tom prilikom ovoj ustanovi poklonili 20 primjeraka srpskog narodnog ilustrovanog kalendara Danica za 2022. godinu u izdanju Vukove zadužbine iz Beograda. Željana Arsenović, direktorica Biblioteke, zahvalila se članovima Rotari kluba Bijeljina na ovoj donaciji knjiga i ujedno pozvala i druge organizacije i pojedince da ukoliko su u mogućnosti poklone knjige bijeljinskoj Biblioteci koja je prošle godine proglašena za najbolju biblioteku u Republici Srpskoj od strane Društva bibliotekara Republike Srpske.

Mirjana Orašanin, predsjednica Rotari kluba Bijeljina, istakla je da već treći put ovaj klub donira knjige bijeljinskoj biblioteci i da će to nastaviti i u narednom periodu. Ujedno je čestitala direktorici biblioteke i svim zaposlenim u ovoj ustanovi na sjajnim rezultatima i poželjela im mnogo uspjeha i u narednom periodu.

Posjeta Rotary Foundation

Dana 16.05.2023. godine, u posjeti RC Bijeljina boravili su Sarah O’Brian iz Rotari Fondacije, te Ralf Peters, odgovorna osoba za grantove u Distriktu 1910. Tokom posjete su sa članovima i članicama RC Bijeljina razgovarali o budućim planovima, te o tek odobrenom projektu, koji će se baviti zaštitom životne okoline na teritoriji Bijeljine.

Čarter RC Vukovar i RC Beograd Avala

Dana 13.05.2023. godine članovi RC Bijeljina prisutvovali su na dvije proslave naših prijateljskih klubova – RC Beograd Avala i RC Vukovar. Na imanju “Goldschmidt” u Vučedolu RC Vukovar je proslavio 90-godišnjicu osnivanja, dok je RC Beograd Avala je u hotelu “Šumadija” u Beogradu u sjajnoj atmosferi proslavio svoju 5-godišnjicu. Na proslavi RC Vukovar, delegacija RC Bijeljina bila je pojačana sa jednom predstavnicom IWC Bijeljina, a RC Beograd Avala je posjetio asistent guvernera Distrikta 1910. Ovakvi događaji su dobra prilika za razmjenu rotari ideja i jačanje regionalne saradnje među rotari klubovima. Ova dva značajna jubileja obilježena su u divnoj atmosferi, uz prisustvo velikog broja rotarijanaca, iz 6 Distrikta.

Gostovanje kustosa Gradske galerije Pavla Golijanina

Dana 04.05.2023. godine održan je još jedan redovni sastanak, a naš gost je na sastanku je bio kustos Gradske galerije – likovni umjetnik Pavle Golijanin koji je predstavio rad Gradske galerije i iznio planove rada Galerije za naredni period – izložba austrijskih slikara i internacinalizacija galerije u Bijeljini.