Zlatna medalja “Knez Ivo od Semberija”

Dana 24.09.2023. godine, na svječanoj sjednici Skupštine grada Bijeljina, a povodom obilježavanja dana Grada Bijeljina, našem klubu dodjeljena je Zlatna medalja “Knez Ivo od Semberija”, za veliki doprinos u obnovi, očuvanju i zaštiti životne sredine, te kontinuiranom radu na poboljšanju života svih stanovnika Semberije. Velika nam je čast biti dobitnik ovako značajnog priznanja.

Zahvaljujemo se svima koji su prepoznali naš rad i podržali ga, kao i onima koji pomažu našoj misiji i viziji da svijet učinimo boljim mjestom za sve! Hvala vam! Rotari klub Bijeljina

Predavanje “Šta je sreća?”

Nakon ljetnje pauze i odmora, Rotari klub Bijeljina počeo je sa redovnim sastancima. Dana 14.09.2023. godine, održan je redovan sastanak kluba kojem je prethodio sastanak Upravnog odbora RC Bijeljina. Tokom sastanaka razgovaralo se o predstojećim planovima i aktivnostima za rotarijansku 2023/24. godinu.Nakon zvaničnog dijela sastanka, predsjednik kluba dr Oleg Grubač održao je zanimljivo predavanje na temu “Šta je sreća?”

“Svako ima nešto posebno što ga čini srećnim, ali dobre međuljudske veze nas sve čine srećnim i zdravim!”

“Rotary Summer Party” Budva

Dana 26.08.2023. godine, članovi našeg kluba i članica Innerwheel kluba Bijeljina prisustvovali su 13. Tradicionalnom “Rotary Summer Party”, koji je održan na srednjovjekovnoj tvrđavi Svete Marije u Budvi u organizaciji Rotari kluba Budva. Sredstva koja su prikupljena tokom ovog skupa od ličnih donacija članova Rotari klubova, licitacija, kotizacija i lutrije donirana su JPU “Ljubica Jovanović Maša” za kupovinu logopedskih pomagala.

#CreateHopeInTheWorld

Čišćenje Zvorničkog jezera

Dana 20.07.2023. godine, predsjednik RC Bijeljina Oleg Grubač i sekretar RC Bijeljina i RAC asistent guvernera za BIH Želimir Tešić posjetili su Zvorničko jezero gdje se nalazi specijalizovani brod za uklanjanje otpada iz rijeka u okviru Global grant projekta “End Plastic Soup”, koji vodi naš klub. Tokom posjete, članovi našg kluba su se sastali sa gradskom upravom grada Zvornik u vezi skladištenja otpada koje se izvlači iz vode i ostalih detalja vezanih za ovaj veoma važan projekat zaštite životne sredine. Takođe, organizovan je i prijem i sastanak sa našim bratskim klubom RC Loznica, koji su partneri na ovom projektu u divnom ambijenti restorana Royal plaža u Malom Zvorniku (Srbija). Ovim putem željimo da se zahvalimo gradonačelniku Zvornika gospodinu Bojanu Ivanoviću na izdvojenom vremenu i podršci, kao i gospodinu Mukeremu Kursumoviću iz Udruženja građana Divič i prijateljima iz RC Loznica na nesebičnoj pomoći.